Brita kook riisivahukoore ja vaarikatega

Tegin täna paastupäeva ja larpisin ainult vett ja taimeteed. Varsti lähme sauna ja peale sauna luban endale klaasi värskelt pressitud peedi-porgandi mahla. Eks lähipäevil ole tunda paastujärgset head enesetunnet. 🙂

Vesistamiseks meenutus kuumast ja päikselisest nädalavahetusest, kui tegin kooki, täpsemalt Brita kooki, väikeste Kreediku-mugandustega.

Põhi:

Pool pakki vegan lehttaigent (Mahemarket) – minu meelest see on maailma parim lehttaigen, ausalt!
4 munavalget
paar spl agaavisiirupit
paar tl demerara suhkrut
1 tl valge veini äädikat
2 spl kartulitärklist

Ahjuplaadile laota küpsetuspaber ja rulli või näpi ühtlase paksusega lehttaigen. Eelküpseta 5 minutit ca 170 kraadises ahjus.
Vahusta munavalged suhkru ja agaavisiirupiga tugevaks vahuks, lisa veiniäädikas ja kartulitärklis, vahusta veel.
Laota eelküpsetatud põhjale.
Küpseta ca 20 minutit 150 kraadises ahjus.

Jahuta veidi.

Täidiseks sega ca 250 grammi vaarikaid riisivahukoorega (Mahemarket)

Laota koogile ja lase paar tundi külmkapis imbuda.

Brita kook riisivahukoore ja vaarikatega
Brita kook riisivahukoore ja vaarikatega

Leave a comment